Kraftig menstruation og vanskeligt ved at få stillet en rigtig diagnose

   
Min PCO viste sine symptomer, da jeg som 32-årig pludselig fik meget kraftig og langvarig menstruation.
 
Jeg en henvisning til en gynækolog, som fastslog, at blødningerne skyldes et fibrom, men trods hormonbehandling og operation forsvandt generne ikke og han anbefalede at søge en specialist, fordi det var hormonelle problemer, og at fibromet ikke var skyld i blødningerne.
 
Det blev hurtigt fastslået at jeg har PCO, og jeg fik besked på at tabe 10 kg, da jeg var stærkt overvægtig. Jeg fik også ordineret metformin. Mine øvrige symptomer på PCO er ud over de polycystiske æggestokke, insulinresistens, akne og træthed.
 
Ved at gå på kur og ændre mine kostvaner til proteinrig kost og at undgå ting som pasta, ris, sukker og hvidt brød har jeg på et halvt år tabt 26 kg. Desuden er daglig motion blevet en fast del af min hverdag.
 
Mine menstruationer, der tidligere varede 2½-3 uger og skulle stoppes med piller, varer nu ca. 1½ uge og stopper selv, men er stadig kraftige.
 
Min ægløsning er retableret, min slimhinde er normal, og der skulle ikke være nogen hindring for graviditet. Det bliver jeg dog ikke af mig selv, så vi starter inden længe med inseminationsbehandling.
 
Min livskvalitet er blevet stærkt forbedret ved vægttab, motion og metforminbehandling, og jeg håber på at blive helt symptomfri inden længe.